1 כוס טחינה גולמית או
טחינה בריאות200 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, רכה
2 שקיות סוכר וניל
400 גרם קמח תופח
1 כוס סוכר
לעיטור:
100 גרם שקדים חצויים מולבנים
1. מחממים את התנור ל 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הטחינה, המרגרינה או החמאה וסוכר הווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל 40 כדורים שווים.
3. משטחים מעט כל כדור ומניחים את בתבניות במרווח של 5 ס"מ זה מזה. נועצים בכל עוגיה חצי שקד.
3. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קצת, אך עדיין בהירות. מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומעבירים לקופסה סגורה.